aluat:500g faina+1-2 linguri125g zahar250g unt250g quark2 ouaputina sarearome dupa gust1plic praf de coptumplutura:1 plic umplutura de mac,gata pregatita1ou100g nuci tocate nu foarte maruntdin toate ingredientele pentru aluat se face o coca,daca se lipeste de maini se mai adauga 1-2 linguri de faina.se lasa apoi 10-20 min la rece.se intinde pe masa usor infainata si se taie patrate,peste care punem umplutura:
aducem 2 din colturile opuse spre centru si apasam usor,sa nu se desprinda la copt:
dam tava la 190 grade,cu ventilatiepina cand arata cam asa,in jur de 20-22min:
le lasam sa se racoreasca si apoi pudram cu zahar.servim langa o cafea mare.
Buna Mihaela ! Cate retete interesante am gasit la tine ! Te felicit pentru fiecare dintre ele :)
RăspundețiȘtergereTare bine arata funditele tale. Alea cu mac mi-au tras cu ochiul ;)
Buna seara! Am dat click la Victoria care te are in blogroll si iata-ma :)
RăspundețiȘtergereNoi le spuneam(la mama acasa) chifle cu mac,caci la noi in Banat placintelele se fac cu mac mai des decat cu nuca.Si-s atat de fragede...!Se topesc in gura,dar mama le facea cu unturita de la porc(osanza macinata prin masina de carne).Esti din Banat,Mihaela?
da da,sunt banateanca.chiar sambata zbor la timiosra si de acolo voi merge la resita,la mama.
RăspundețiȘtergeresuper prajituricile,ca dealtfel tot ce culinaresti tu,am o admiratie nemaipomenita pt. aluaturile tale!un zbor placut spre romanica!
RăspundețiȘtergere