marți, 26 mai 2009

prajitura cu branza dulce a bunicii




suntem de cateva zile in romania,la bunici, si am fost rasfatati cu aceasta prajitura delicioasa cu blat de cacao si branza dulce de casa.

blat:
5 oua

1 cana de zahar(totul se masoara cu cana obisnuita de lapte)
1 cana fanta sau apa minerala
1 cana unt topit(vreo 200g)
2 1/2 cani faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

umplutura:
500g branza de vaci
2 oua
1 cana zahar
coaja unei lamai

intr-un castron mixam oaula intregi cu zaharul si untul topit si caldut,adaugam fanta si apoi cacao,faina+praful de copt.turnam o parte din compozitie intr-o tava micuta unsa si pudrata cu faina si coacem vreo 10min.
intre timp pregatim umplutura amestecand branza cu zaharul,aromele .galbenusul si albusul batut spuma tare.
turnam peste foaia coapta umplutura si deasupra restul de aluat.dam din nou la cuptor,la foc potrivit, pina cand scobitoarea iese curata.lasam sa se racoreasca si taiam.

din pacate facuta la cuptorul cu butelie de gaz nu va pot preciza temperaturi si durata cat a stat la cuptor.

17 comentarii:

  1. Arata super delicioasa^-^Distractie placuta in Romania ^-^pup si o saptamana minunata^-^

    RăspundețiȘtergere
  2. Super prajitura, mai ales ca este de la bunicii, dansi au retete vechi si bune, si te invitpe blogul meu sa ridici un premiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca este tare buna ! Imi plac pajiturile cu branza ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna idee si racoroasa as zice.Preparam sambata.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow che torta meravigliosa... chissà che buona!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela, reteta cere intr-adevar suc Fanta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca e buuuna, ca arata tare bine :)
    Concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. reteta cere de fapt apa gazoasa,minerala dar asta am folosit.eee se mai modernizeaza si bunicile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  9. Se pot face si comenzi on line pentru livrare la domiciliu ??? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata tare bine,si tot ce este cu brinza dulce ne place.Multumesc pentru reteta,si bunici tale multa sanatate.Pupicei,si un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am incercat si eu prajitura, dar am pus mai multa faina, pentru ca mi se parea prea subtire compozitia pentru foi. Cred ca a fost totusi prea multa faina.Cam ce consistenta ar trebui sa aiba compozitia pentru blat? In branza am pus si un plic de praf de budinca. A iesit foarte gustoasa si o voi mai face. Multumesc pentru reteta!
    Emi

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru reteta!
    Am facut-o si eu, dar mi s-a parut cam subtire compozitia blatului, asa ca am pus mai multa faina. Cam prea multa cred, nu a fost prea pufoasa. Care ar trebui sa fie consistenta?

    Am adaugat si un plic de budinca de vanilie in branza.

    A iesi gustoasa, chiar daca un pic cam gros blatul si o voi mai face.
    Cu drag,
    Emi

    RăspundețiȘtergere
  13. Aoleu mamă ce poftă mi-ai făcut de prăjitură la ce bine arată :)

    RăspundețiȘtergere
  14. ce buna pare! am sa o incerc si eu dupa ce termin dieta! :P
    Imi place mult blogul tau si as dori sa te adaug la favoriti.Sper ca esti de acord.

    RăspundețiȘtergere
  15. buna alexy

    chiar imi face placere sa fecm schimb de link-uri.te pun si eu in lista cu fete gospodine.

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am facut si eu reteta ta : http://miremirc.blogspot.com/search/label/Prajitura%20cu%20branza%20de%20vaci%20si%20cacao
    Super buna ! Voi mai incerca si alte retete de la tine :P

    RăspundețiȘtergere
  17. mire ma bucur ca ai incercat reteta si v-a placut.sper sa te inspir in continuare si ar fi dragut sa scrii la retete si sursa:))

    RăspundețiȘtergere