luni, 19 octombrie 2009

pateuri cu feta





aluat:

250ml lapte
60g unt topit
500g faina
1 cub drojdie proaspata
100g miere
putina sare

umplutura:
250g feta
200g quark(crema de branza)
1 galbenus

pt uns:
albusul batut usor

se pregateste un aluat din toate ingredientele,care se framanta bine.eu am folosit MP.se lasa la dopsit si apoi se intinde o foaie relativ subtire pe masa.se taie patrate si in mijloc se pune cate o lingura de umplutura:

aducem acte 2 colturi opuse spre centru si le apasam bine.lasam pateurile sa dospeasca inca 10-15min,le ungem cu albusul batut usor si le coacem la 200 grade,pt 18-20min.

3 comentarii:

  1. Arata ca branzoaicele, care-s unele dintre preferatele mele.
    Initial am crezut ca-s sarate, dar vazand ca au miere in aluat, deja nu-mi dau seama care este gustul final.
    Lamureste-ma tu Miha draga.

    RăspundețiȘtergere
  2. aluatul este usor dulceag,ai dreptate si se potriveste de minune cu gustul sarat al branzei.

    la mama acasa asa erau mereu branzoaicele numai ca eu le-am zis pateuri sa nu incurc lumea.

    RăspundețiȘtergere