aluat:250ml lapte60g unt topit500g faina1 cub drojdie proaspata100g miereputina sareumplutura:250g feta200g quark(crema de branza)1 galbenuspt uns:albusul batut usorse pregateste un aluat din toate ingredientele,care se framanta bine.eu am folosit MP.se lasa la dopsit si apoi se intinde o foaie relativ subtire pe masa.se taie patrate si in mijloc se pune cate o lingura de umplutura:
aducem acte 2 colturi opuse spre centru si le apasam bine.lasam pateurile sa dospeasca inca 10-15min,le ungem cu albusul batut usor si le coacem la 200 grade,pt 18-20min.
bellissimi e buonissimi! complimenti!
RăspundețiȘtergereArata ca branzoaicele, care-s unele dintre preferatele mele.
RăspundețiȘtergereInitial am crezut ca-s sarate, dar vazand ca au miere in aluat, deja nu-mi dau seama care este gustul final.
Lamureste-ma tu Miha draga.
aluatul este usor dulceag,ai dreptate si se potriveste de minune cu gustul sarat al branzei.
RăspundețiȘtergerela mama acasa asa erau mereu branzoaicele numai ca eu le-am zis pateuri sa nu incurc lumea.