joi, 5 noiembrie 2009
chifle cu afumatura
o reteta Minunata de la Gabi Cara
de la inceput trebuie sa va spun ca e bine sa faceti portie dubla.eu le-am pregatit aseara impreuna cu matei pt a le avea la micul dejun si a lua tati cateva la pachet.
aluat:
-325g faina
-1 ou
-cate o lingurita de sare si miere
-130ml lapte batut
-60g unt topit
-20g drojdie proaspata
umplutura:
-150g bacon,sunculita afumata
-1 ceapa mare
in plus:
-1 galbenus
-1 lingura smantana dulce,de frisca
-seminte de susan
aluatul framantat se lasa la dospit si apoi se imparte in 8buc.baconul se caleste impreuna cu ceapa cubulete mici in 2 linguri ulei si se scoate pe un servetel de bucatarie sa lase surplusul de ulei.
pe fiecare bucata de aluat se pune putina umplutura:
se aduna capetele,ca la saculeti si se apasa bine:
se ung cu galbenusul amestecat cu smantana si presara susanul.observati va rog ajutorul meu de nadejde:
se mai lasa sa creasca putin la cald,vreo 15min,si apoi se coc la 190 grade...aprox 20min.
gabi inca o data multumesc de aceasta reteta delicioasa!!
Si eu iti multumesc pentru ca ai ales sa faci aceasta reteta. Se vede ca ajutorul pe care l-ai avut prin Matei,a fost de nedejde, din aceasta cauza au iesit super chifle! Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa-ti spun ca si eu am incercat cateva din retetele tale minunate si am fost incantata de rezultat. Te pup!
iar ma pui la treaba:)))
RăspundețiȘtergeream facut si "tartacutele"alea sau cum le cheama:)))doar ca le-am facut in forma de mini rulade
grozave!!!
complimenti!!!! meravigliosi e buonissimi!
RăspundețiȘtergerecara reteta e minunata,am trecut-o deja in caietul cu retete preferate.
RăspundețiȘtergeregabi da-i bataie si fa portie dubla daca vrei sa mai poti salva una si pentru cina!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeregrazie federica!!!
RăspundețiȘtergerericetta è deliziosa!!!!
Gustos, arata bine,super.........
RăspundețiȘtergereCe frumoase sint si asta ca ai avut ajutor.Am facut multe retete de la tine,si sint multumita de rezultat.Sigur ca am sa fac si chiflele cu afumatura.
RăspundețiȘtergere