sâmbătă, 21 noiembrie 2009

sarmalute de post cu ciuperci si capere






le-am facut ieri si trebuie sa recunosc ca sunt mai mult decat delicioase.

-2 morcovi mari
-500g ciuperci
-3 cepe
-1 borcanel mic capere,60g
-sare,piper,leustean
-1 pahar de orez
-frunze de varza murata
-200ml sos de rosii
-frunze dafin

in cateva linguri ulei masline punem la calit morocvii razuiti,ciupecile tocate si ceapa:

lasam sa scada putin apa lasata de ciuperci si adaugam orezul si caperele:


dupa maxim 5 min luam cratita de pe foc si lasam amestecul sa se racoreasca.condimentam cu sare,piper,leusteanul tocat.

aceasta este compozitia cu care umplem frunzele:

cratita de lut o lasam in apa vreo 30min apoi punem cateva frunze pe fundul ei si deasupra sarmalele:

sosul de rosii in amestecam cu apa si turnam deasupra.punem capacul si dam oala la cuptor,pt 2 ore la 180 grade.apoi stingem focul si le mai lasam asa in cuptor,fara sa deschidem usa sau sa luam capacul,pt inca 2-3 ore.

2 comentarii: