marți, 15 februarie 2011

pogacele cu iaurt si jumari



delicioase si numai bune la cina langa o bucata de branza telemea adusa din romania!

aluat:
-1ou
-2 linguri untura
-1 cub drojdie proaspata
-1 ceasca lapte
-1 ceasca iaurt(am folosit si pt lapte aceeasi ceasca de cafea,cantarit 230g)
-800g faina
-1 lingurita miere
-1 lingurita sare

-250g jumari
-2 galbenuse
-2 linguri iaurt simplu

framantam un aluat fin din ingredientele scrise si-l lasam 1h la dospit.intindem pe masa usor infainata un dreptunghi de 37x45 pe care punem jumarile macinate fin,in gramajoare:

impaturim aluatul ca la foetaj,aducand marginile spre centru,apoi partea ingusta a dreptunghiului rezultat din nou spre centru.in final impaturim in jumatate.intindem aluatul si mai impaturim inca o data.il lasam la dospit pentru 45min.cu gura unei cani taiem aluatul:

ungem cu galbenusele amestecate cu iaurtul si dam la cuptor.pentru 20-25 la foc potrivit(185grade cu ventilatie la cuptorul meu electric)

3 comentarii: