vineri, 20 mai 2011

colacei cu mac sau dulceata







pentru week-end si pentru ca maine e sarbatoare am pregatit acesti colacei aurii si pufosi!

aluat:
-500g faina
-30g drojdie proaspata
-100g zahar
-60g unt
-2 oua
-1 varf cutit sare
-200ml lapte caldut

umplutura:
- gem de caise
sau
-200g mac macinat
-2 albusuri
-zahar dupa gust

din ingredientele de la aluat se framanta o coca ce se lasa la dospit.trebuie sa iasa un aluat fin care nu se lipeste de mani.daca mai este nevoie mai adaugati ceva faina.eu m-am folosit de masina de paine,prg pt aluat.se imparte apoi in bucati de 50-60g si se intind fasii lungi,pe care se pune umplutura:

sau:

se ruleaza pe lungime:


si se formaza colaceii:



care se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt:

se ung cu galbenus+lapte si deasupra am presarat crocant.se coc la foc potrivit(185grade) pina se auresc frumos.

week-end cu soare sa aveti !!!!


.

10 comentarii: