pentru week-end si pentru ca maine e sarbatoare am pregatit acesti colacei aurii si pufosi!
aluat:
-500g faina
-30g drojdie proaspata
-100g zahar
-60g unt
-2 oua
-1 varf cutit sare
-200ml lapte caldut
umplutura:
- gem de caise
sau
-200g mac macinat
-2 albusuri
-zahar dupa gust
din ingredientele de la aluat se framanta o coca ce se lasa la dospit.trebuie sa iasa un aluat fin care nu se lipeste de mani.daca mai este nevoie mai adaugati ceva faina.eu m-am folosit de masina de paine,prg pt aluat.se imparte apoi in bucati de 50-60g si se intind fasii lungi,pe care se pune umplutura:
si se formaza colaceii:
care se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt:
week-end cu soare sa aveti !!!!
.
Super faini.Ii trec in lista de executat.
RăspundețiȘtergeresuper! este o idee excelenta weekend
RăspundețiȘtergereCe bunatate
RăspundețiȘtergerece faini sant,reteta salvata
RăspundețiȘtergeremiculina spor la treaba!
RăspundețiȘtergerenil,multumesc,nu ma mai jucasem de ceva vreme cu aluat dospit!
RăspundețiȘtergerebianka, te invit la un colacel!
RăspundețiȘtergereyaya sper sa va placa la fel de mult ca si noua!o duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereFacut, placut, mancat , multumiri pt reteta :D !
RăspundețiȘtergeresa va fie de bine andra!
RăspundețiȘtergere