sâmbătă, 19 noiembrie 2011

chec bitza din albusuri





l-am botezat asa caci bitza l-a scris pe bucataras si cum aveam o groaza de albusuri in congelator l-am facut .vi-l recomand e foarte bun,pufos si se pastreaza bine pina la 3 zile intr-o cutie pt paine.

-13 albusuri
-225g zahar
-3 linguri ulei
-1 plic praf de copt
-200g faina
-50g cacao
-1 esenta rom

albusurile se bat spuma tare cu o priza sare .se adauga zaharul lingura cu lingura si bate in continuare pina cand se intareste ca o bezea.punem ueiul,praful de copt+faina si esenta de rom.o parte din aluat se aesteca cu cacao.in forma unsa si pudrata cu faina (pesmet) punem aluatul alb si cel negru alternativ:

dam la cuptor,pentru 45min la 180grade:

cand s-a racit il scoatem cu grija din forma:

se poate pudra cu zahar sau glazura cu ciocolata.noi l-am preferat simplu langa o cana de cacao la micul dejun.


.

6 comentarii: