aluat:
-150g quark sau crema de branza
-100ml lapte
-1 ou
-1 galbenus
-8 linguri ulei
-75g zahar
-425-450g faina
-1 plic praf de copt
umplutura:
-6 albusuri
-200g zahar
-400g nuci macinate
-1 compot visine
intr-un castron incapator se amesteca ingredientele pentru aluat si se imparte acesta in 2 parti.intr-o tava potrivit de mare se intinde o foaie si se inteapa de cateva ori cu furuclita.
umplutura a fost o inventie de moment ,mai ales ca am congelatorul plin de albusuri.dar a iesit delicioasa,deci:
albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga nucile macinate.se intinde compozitia peste foaie si se pun visinele bine stoarse de suc:
sa aveti pofta si un week-end placut!
m-as bucura foarte mult ca atunci cand incercati reteta si o scrieti pe anumite site-uri sau bloguri personale sa specificati si sursa de unde v-ati inspirat.
.
ce buna trebuie sa fie?...........am dreptate?
RăspundețiȘtergerePana o sa fac eu,servesc de la tine o bucatica delicioasa.Te pup!
RăspundețiȘtergeree delicioasa daniela!
RăspundețiȘtergeredia cu drag te servesc cu una!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult cum arata si banuiesc si gustul ei, asa ca , da , am notat reteta si urmeaza sa o execut cat de curand... :D
RăspundețiȘtergeremire,spor la treaba!
RăspundețiȘtergereBuna!arata superb si imi place ca nu e cu crema daaaar are ingrediente dintre cele pe care le prefer:D!!! imi spuneti va rog ce dimensiuni a avut tava?
RăspundețiȘtergereCe dimensiuni a avut tava folosita?
RăspundețiȘtergerebuna raluka,tava este una mai micuta,vreo 25x16cm...nu o am la indemana sa o pot masura cu exactitate.
RăspundețiȘtergerebyuna doamna,prajitura este delicioasa am facut-o ieri dar am o nelamurire adika foile s-au copt s-au rumenit dar umplutura de cirese nu este uscata delok mai degraba ca o crema...deci daca pui un deger in ea ramane urma nu revine la loc.....nujtiu care sa fie treaba o fi cruda ?
RăspundețiȘtergere