sâmbătă, 28 ianuarie 2012

prajitura cu blat din albus si migdale



daca inca nu v-ati hotarat ce sa faceti cu albusurile ramase in congelator,va sfatuiesc sa incercati aceasta prajitura rapida si delicioasa

blat:
-5 albusuri
-200g zahar
-250g migdale macinate
-3 linguri rase faina
-1 plic praf de copt

umplutura:
-400ml lapte
-1 budinca ciocolata
-3 linguri nutella
-50g unt

-fulgi de migdale
-esenta rom



pentru aluat se mixeaza albusurile spuma tare si se adauga zaharul lingura cu lingura,mixand bine.se pun migdalele,faina si praful de copt si se amesteca la o treapta mica.compozitia se toarna in tava mare de cuptor si se coace la 185 grade.rece se taie in 2 pe lungime.

se fierbe budinca cu 3 linguri zahar si laptele.cand s-a ingrosat se adauga 2 esente mici rom si untul,amestecand bine pina cand se incorporeaza,la final pune si nutella.

blatul se insiropeaza usor cu apa+rom si se toarna budinca fierbinte:

deasupra se decoreaza cu fulgi migdale.se lasa la rece cateva ore apoi se poate taia.
week-end placut!!!!


.

7 comentarii:

  1. arata ff bine! Mi-e tare pofta....Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. alina multumesc,te invit cu drag la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, am in congelator vreo 2 pungi ziploc mici cu albusuri, dar nu stiu cate sunt in fiecare. Asa ca ai putea te rog sa ma ajuti sa gasesc o modalitate de-a folosi reteta ta daca nu stiu nr exact de albusuri (stiu ca Amalia avea o reteta de chec de albusuri "la pahar"- un pahar de albusuri, un pahar zahar, etc)? Multumesc, Ana

    RăspundețiȘtergere
  4. ana le poti cantari.un albus are cam 30-35g si aprox iti dai seama cate ai...si adaptezi reteta.
    spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  5. reteta aceea de chec o a, si eu aici:
    http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2009/01/chec-cu-albusuri-si-nuci.html

    RăspundețiȘtergere