luni, 30 aprilie 2012

pogaci cu jumeri,ca-n banat!

 pina se incinta gratarul sunt numai bune langa o bere rece!






aluat:
-130g untura
-210g iaurt natur
-1 cub drojdie proaspata
-5 galbenusuri
-1 lingura miere
-150ml lapte cald
-125g jumari
-650g faina
-1 lingura sare
  
- 400g jumari pentru impachetat 
-2 gaöbenusuri si 2 linguri lapte ,pt uns



aluatul l-am framantat la masina de paine,punanad ingredientele scrise in cuva.dupa ce a dospit l-am intind pe masa infainata


si am pus pasta de jumeri pe deasupra:




am impaturit exact ca la foetaj:



 

si am taiat cu gura unui pahar cerculete: 


 

 care se pun in tava si se ung cu galbenus+lapte:



se lasa inca 10min sa dospeasca si se coc la 190grade .se servesc fierbinti sau reci.


.

2 comentarii:

  1. claudia a fost mama aici si mi-a adus cateva pungi cu jumere macinate :)))) pe care le tin la congelator

    RăspundețiȘtergere