duminică, 15 aprilie 2012

Tort cu pere ciocolata si bezea


Hristos a inviat!



acesta a fost tortul pe care l-am facut impreuna cu mama pentru masa de Pasti.o reteta simpla dar care noua ne place foarte mult.

blat:
-2 oua+2 galbenusuri
-100g zahar
-1 ciocolata milka
-125g unt
-150g faina
-50g amidon
-1 plic praf de copt
-3 linguri lapte
-1 compot pere

bezea:

-5 albusuri
-7 linguri zahar
-1 plic finesse portocale de la dr.oetker


pentru blat am mixat cele 2 oua+2 galbenusuri cu zaharul si untul,apoi am adaugat ciocolata topita si faina,amestecata cu amidonul si praful de copt,iar la final laptele.compozitia am turnat-o in tava de tort(26cm) pregatita cu hartie de copt si deasupra am pus jumatatile de pere din compot:


am dat la cuptor pentru 20-25min la 180 grade,cu ventilatie.intre timp am batut albusurile spuma tare cu zaharul si coaja de portocala:

si am pus bezeaua peste blat:


am pus tava din nou la cuptor ,pentru inca 10min,la foc mic.rece se indeparteaza inelul,se aseaza pe platoul de servit si se decoreaza.


.

10 comentarii: