luni, 28 ianuarie 2013

bors de legume cu galusti de faina

 o ciorbita fierbinte,  intr-o zi rece de iarna, e intotdeauna binevenita.





-1 ceapa
-2 tije telina
-1 morcov
-o mana fasole verde
-cateva buchetele conopida
-o mana mazare
-1 cana bors
-sare,piper
-1 pahar smantana dulce,30% grasime 
-marar tocat

pt galusti
-2 oua
-5-6 linguri faina alba



legumele tocate se pun la calit in 2 linguri ulei incins.se lasa 5 min si apoi se adauga apa.se fierb la foc potrivit pina cand sunt gata fierte.intre timp pregatima galustile: ouale batute se amesteca cu faina si putina sare.


cu lingura uda formam galusti pe care le punem in ciorba.lasam pe foc inca 5 min apoi dregem cu smantana,bors,sare,piper si adaugam verdeata tocata.

se serveste fierbinte,cu paine proaspata de casa.



.

2 comentarii: