luni, 7 ianuarie 2013

pariziene cu feta si cascaval

 dupa atatea dulcegarii din perioada sarbatorilor ne era pofta si de ceva sarat




aluat:
-2 galbenusuri
-2 linguri miere
-100g unt
-140ml apa
-150ml lapte
-1 cub drojdie proaspata
-putina sare
-650-700g faina

umplutura
-150g cascaval
-150g feta
-2 galbenusuri




aluatul l-am framantat la masina de paine pe prg de aluat si dospit.se rastoarna apoi pe masa infainata si se imparte in bucati de 75g:



pt umplutura am razuit cele 2 feluri de branza si le-am amestecat cu galbenusurile.fiecare bucata de aluat se intinde dreptunghiular si se taie un capat in fasii.se pune umplutura pe capatul opus:



si se ruleaza apoi si se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.se ung cu galbenus amestecat cu iaurt:




si se presara susan si nigella



se coace la foc la foc potrivit pentru 25-30min.

11 comentarii:

  1. Mai, imi faci asa o pofta cu parizienele tale.
    Sint atit de reusite de fiecare data ca iti vine sa le maninci cu ochii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune. Si arata tare rumene si pufoase. Sa punem reteta la pastrat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rumene si stralucitoare, imbie sa musti din ele. Si eu voi salva reteta

    RăspundețiȘtergere
  4. au iesit 2 tavi,in jur de 17-18bucati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos, am sa le incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. un cub de drojdie cite grame are?

    RăspundețiȘtergere
  7. cite grame are un cub de drojdie este cumva 50 de grame?

    RăspundețiȘtergere
  8. are 45g si este recomandat pentru 500g faina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata extraordinare!am sa le incerc dimineata!!

    RăspundețiȘtergere