luni, 11 februarie 2013

foi cu cacao si crema de vanilie





sa incepem saptamana cu o prajitura delicioasa langa cafeluta de dimineata.va doresc o saptamana minunata!


 


foi:
-600g faina
-3 oua
-150g zahar
-1 plic praf de copt
-1 lingura cacao
-4 linguri smantana groasa
-50g unt


crema:
-600ml lapte
-6 linguri amidon
-250g zahar
-1 pachet unt
-o pastaie vanilie
-200g unt







 pentru foi am amestecat intr-un castron ingredientele pina am avut un aluat fin:


se imparte in 4 bucati din care se intind foi.eu cel mai usor le intind intre 2 folii alimentare transparente si apoi le pun pe tava :




se coc in cuptorul preincalzit pentru 7-9 minute la 200 grade.se lasa sa se raceasca.

 

intre timp ne ocupam de crema: in laptele pus la fiert cu pastaia de vanilie si ceea ce am scos din interiorul ei se lasa zaharul sa se dizolve.dupa ce a dat un clocot indepartam pastaia si adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri lapte.
fierbem ,amestecand continuu pina cand se intareste ca o budinca.punem untul taiat bucati in aceasta crema:



si amestecam pina se incorporeaza.se pune imediat intre foi.


se lasa pina a doua zi la rece apoi se poate taia.se pudreaza cu zahar sau se toarna o glazura de ciocolata.

4 comentarii: