joi, 7 februarie 2013

painici cu tarate si fulgi de ovaz



am facut pentru pachetul baietilor aceste painici dar merg de minune si la micul dejun,langa o cana de cacao fierbinte.


aluat:
-350ml apa
-1 cub drojdie
-1 linguita sare
-1 lingurita miere
-40g tarate
-40g fulgi de ovaz
-500g faina alba

in plus:
-1 galbenus
-fulgi de ovaz
-susan





in apa calduta se dizolva mierea si drojdia si se lasa 10min.se pune impreuna cu restul ingredientelor in cuva robotului si se framanta un aluat nelipicios.poate mai este nevoie de putina apa/faina.

se lasa sa dospeasca 1h si apoi se rastoarna pe masa infainata.se imparte in 14-15bucati .se intind fasii care se ruleaza si modeleaza painicile.



in tava unsa se aseaza si se mai lasa 15min sa dospeasca.se ung cu galbenus si presara susanul alb si fulgii de ovaz.

se coc la 185 grade pina se rumenesc frumos.

4 comentarii: