marți, 26 martie 2013

rasucite cu branza feta si iaurt

 merg la pachet,la micul dejun sau cand aveti chef!



 

aluat:
-500g faina
-50g zahar
-50g unt
-1 cub drojdie proaspata,45g
-2 oua
-5 linguri apa
-100ml lapte
-2-3 linguri mari cu iaurt
-putina sare


umplutura:
- 300g branza feta
-100g iaurt
-2-3 galbenusuri

pt uns:
-2 galbenusuri
-2 linguri iaurt

aluatul l-am framantat la robot: in laptele caldut amestecat cu apa am dizolvat drojdia.dupa 10 min am pus toate ingredientele in cuva si am framantat pt 3-4 min.se lasa sa dospeasca la loc caldut,pentru o ora.
in acest timp ne ocupam de umplutura:






branza feta razuita o amestecam cu galbenusurile si aiurtul.impartim aluatul in 6-8 bucati si intindem din fiecare bucata un dreptunghi pe care punem umplutura:



rulam ,pe lungime si impartim in 2,dar nu pina la capat,ca in foto:

impletim cele 2 bucati:


si le asezam in tava pregatita cu hartie de copt:

le ungem cu galbenus+iaurt si lasam 10min la dospit.apoi le coacem la foc potrivit,175grade,cu vetilatie,pentru 20-25min:



daca mai aveti rabdare,le puteti servi reci sau calde,asa ca noi!

2 comentarii: