marți, 23 aprilie 2013

cuburi de post cu nuca de cocos

"La multi ani fericiti" sarbatoritilor de azi!
 m-am gandit sa va arat si o prajitura de post pentru aceasta sarbatoare.








aluat:
-100g zahar
-3 linguri miere
-1 plic coaja portocala razuita
-1 plic praf de copt
-150ml apa
-100ml ulei floarea soarelui
-500g faina

sirop:
-300ml. apa
-200g. zahar
-250g. margarina
-5 linguri cacao
-200g nuca de kokos

pentru blat mixam ingredientele pentru cateva minute si turnam compozitia in tava unsa si pudrata cu faina.coacem la 190 grade pentru 30min,pina trece testul scobitorii.
se lasa sa se raceasca complet si se taie cuburi.




intre timp facem siropul:
apa,margarina,cacao si zaharul se pun la fiert,amestecand continuu,le lasam sa clocoteasca de cateva ori si apoi luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca dar nu complet,sa fie putin caldut.
trecem bucatile prin sirop apoi prin nuca de cocos si punem pe o hartie de copt:

*dupa o reteta de la Boni*

2 comentarii:

  1. Bun si de post , dar mi-ar placea si reteta ,,de dulce"

    RăspundețiȘtergere
  2. dia reteta variantei "de dulce" o gasesti aici:

    http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.de/2011/06/cuburi-cocos.html

    sau aici:
    http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.de/2012/12/tavalita-cu-nuca-de-cocos.html

    spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere