vineri, 12 aprilie 2013

rozeta picanta cu ciuperci si porumb

eu am facut rozeta aceasta pentru cina dar este potrivita si pentru o intalnire cu prietenii,langa un pahar de bere!

 


aluat
-500g faina
-1 cub drojdie
-250ml lapte
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar

umplutura
-1 borcan ciuperci cal I
-1 ceapa
-2-3 linguri pasta tomate
-100g porumb din conserva
-sare,piper,chilli
-100g cascaval razuit
-patrunjel verde tocat

pt uns:
-1 galbenus
-1 lingura iaurt
-susan







incepem prima data sa pregatim umplutura pentru ca trebuie sa se raceasca complet: ceapa si ciupercutele fin tocate se pun la calit intr-o lingura ulei masline.se adauga porumbul,pasta de tomate,sare,piper,50ml apa/supa si lasam pe foc amestecand mereu pina scade toata zeama.adaugam patrunjelul verde tocat si dam la rece.

aluatul l-am pregatit la masina de paine,prg de framantat si dospit.dupa 90min(atat dureaza prg complet al masinii) l-am intins pe masa infainata si am pus umplutura.rulam si taiem felii cam de 3 degete grosime pe care le punem cu umplutura in sus in tava de tort pregatita cu hartie de copt.lasam sa se odihneasca 15-20min.



ungem cu amestecul de galbenus +susan si dam la cuptor preincalzit la 190 grade pentru 30-40min.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu