azi avem in vizita o prietena a carei fetita are diabet si asa mi-a venit ideea de a scrie pe blog si o reteta adresata celor care au aceasta boala.tortul acesta li se adreseaza lor,in primul rand.
voi scrie si cantitatea de zahar,pentru cei care vor sa-l faca in varianta normala.
se deocoreaza dupa pofta!
voi scrie si cantitatea de zahar,pentru cei care vor sa-l faca in varianta normala.
blat:
-75g unt
-30g indulcitor(50g zahar)pudra
-125g faina
-1 plic praf de copt
-2 linguri apa rece
-1 priza sare
crema de branza:
-750g quark
-1 plic budinca vanilie
-60g indulcitor(100g zahar)
-4 oua
-coaja rasa a unei lamai netratate
crema de iaurt
-1 kg iaurt cu continut redus de grasime
-1 lingura indulcitor lichid(100g zahar)
-coaja de lamaie
-12 foi gelatina
se amesteca untul cubulete cu indulcitorul,apa,faina,praful de copt si sarea.aluatul rezultat se intinde in tava de tort(26cm) unsa si pudrata cu faina.separat se mixeaza quark-ul cu indulcitorul,ouale intregi,praful de budinca si coaja rasa de la jumatate de lamaie.se toarna amestecul peste foaie si se coace la 185 grade pentru aprox 1h.
se lasa sa se raceasca tortul complet si se scoate din forma.se aseaza pe platoul de servit si se pune inelul de tort in jurul prajiturii.
se pune gelatina intr-un castron cu apa pentru 5 min.se amesteca apoi cu cateva linguri apa fierbinte si cu 4-5 linguri iaurt.
separat se mixeaza iaurtul cu indulcitorul,coaja de lamaie si compozitia de gelatina.se toarna peste blat si se lasa 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.
Ce dragut tort, numai bun pentru iepuras ;)
RăspundețiȘtergere