miercuri, 24 octombrie 2007

ciorba de fasole uscata si carne de porc


fasole uscata
1-2 morcovei
2 cepe potrivite
1 ardei gras,verde
2-3 rosii intregi in suc propriu
sare,piper,marar
3 linguri ulei masline
carne de porc cu slanina

fasolea se pune in apa rece cu o seara sau cu cateva ore inainte de a gati.apoi se spala,se pune intr-o cratita cu apa,se da un clocot si aruncam apa.
abia acum incep sa o pregatesc.carnea se pune la prajit in ulei,la foc tare,pe o parte si cealalta.apoi se reduce focul si se adauga ceapa tocata.se inabusa putin.



se adauga fasolea,morcovii feliute,ardeiul gras cubulete,rosiile taiate marunt;





totul se acopera cu apa,se adauga o foaie de dafin si se lasa sa fiarba 35-45min,





apoi se adauga mararul,sare si piper.

3 comentarii:

  1. ieram curios si eu..de ce sarea si piperul se adauga la urma.. /?

    RăspundețiȘtergere
  2. tu le adaugi de la inceput?????!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi am facut ciorba de fasole uscata cu carne de porc si este foarte buna.Elena.P

    RăspundețiȘtergere