marți, 22 ianuarie 2008

canelloni cu spanac si cascaval



reteta de aici:

1 cutie paste tubulare-canelloni
2 cepe
3 catei suturoi
450g spanac congelat,tocat
1 doza mare rosii tocate
sare,piper
2 linguri smantana groasa
300g cascaval
2 oua
2 linguri pesmet
ulei de rapita


o ceapa si 2 catei usturoi se toaca si se pun la calit in uleiul de rapita:

se adauga spanacul si se lasa sa scada lichidul:


se condimenteaza cu sare,piper si se lasa sa se racoreasca putin apoi se amesteca cu cele 2 oua,pesmetul si jumatate din cascavalul razuit:

se umplu pastele cu aceasta compozitie(am folosit siringa) si se pun in tava ce va merge la cuptor,unsa cu un strop de ulei:


separat se calesc in ulei restul de ceapa si usturoi si se adauga doza de rosii tocate,sare,piper,putin zahar,nu se lasa sa scada foarte mult:

se toarna sosul peste paste si se dau la cuptor pt 45min,important sa fie bine acoperite cu sos,pt a nu ramane tari:

se scoate si se adauga cealalta parte de cascaval razuita si se mai da 5-8min la cuptor:

cam asa arata la final:

noi am servit-o imediat.



si acum sa va arat si ajutorul de bucatar care amesteca si el prin sosuri :)

3 comentarii: