sâmbătă, 21 iunie 2008

paine greceasca cu iaurt



este o paine extrem de pufoasa si cu un gust minunat.de aceasta data nu am avut susan pt presarat deasupra.

reteta de aici:


750g faina
150ml iaurt simplu
150ml lapte
150ml apa
1 cub drojdie
2 oua
1 lingurita cu varf sare
75ml ulei
1 lingurita zahar


aluatul l-am framantat si dopit la MP


apoi impartit in 3 bucati


din care am intins o foaie pe care am apasat-o din loc in loc si lasat din nou la dopit 25min.apoi am dat-o la copt la 185 grade:

se poate unge cu o lingura de lapte condensat si presara ceva susan .

2 comentarii:

  1. Am facut azi reteta asta. Este grozava!
    Am facut cateva modificari din ratiuni subiective:
    - am folosit doar 500 g faina
    - s-a terminat uleiul de floarea soarelui, deci am folosit 20 ml floarea soarelui si 30 ml ulei de masline, si am simtit nevoia sa adaug si nitel unt (o feliuta subtirica)
    - am aruncat inauntru si niste seminte de in
    - am uns painea cu ou, dar nu i-am mai adaugat seminte.
    A crescut tare tare frumos, aluatul se lucreaza foarte usor, mi s-a parut cel mai "indemanos" aluat facut vreodata.
    E grozava reteta, o voi repeta cat de curand! Multumesc
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  2. anca ma bucur ca ai incercat-o.este intr-adevar o reteta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere