duminică, 22 iunie 2008

tort cu gem de coacaze



reteta de aici:


blat:
4 oua
2 linguri apa
175g zahar
100g faina
100g amidon
1 plic praf de copt

crema
1 borcan gem de coacaze
500ml frisca
o portocala
300g iaurt simplu
9 foi gelatina

pt blat se mixeaza ouale intregi cu apa,zaharul,apoi adaugam faina,amidonul si praful de copt.se coace blatul la 185 grade.

rece se taie in 2 parti:

se stoarce portocala si sucul se incalzeste bine,apoi dizolvam in el gelatina,fara a fierbe compozitia.amestecam cu gemul de coacaze:

si apoi iaurtul.lasam compozitia sa se lege bine.batem frisca si incorporam usor in ea amestecul de iaurt:



asezam in jurul primului blat inelul de tort,turnam 1/2 din crema:

apoi capacul si restul cremei.lasam 2-3 ore la rece:


se decoreaza apoi cu ciocolata razuita si gramajoare de frisca.pt ca l-am mancat in familie,l-am decorat rapid,fara prea mari pretentii:


oricum gustul este delicios,usor acrisor....racoritor pentru week-en-dul acesta calduros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu