joi, 12 iunie 2008

tort cu visine,budinca si fulgi crocanti



reteta de aici:


aluat de baza:
250g faina
1 plic praf de copt
75g zahar
1ou
125g unt

crema:
1 budinca vanilie
2 linguri zahar
300ml lapte
1 compot visine

fulgii crocanti:
75g faina
75g zahar
100g unt
75g nuci tocate grob

se amesteca toate ingredientele pt aluatul de baza:

si se obtine o coca ce sa da la rece 30min:

se intinde apoi in forma de tort pregatita cu hartie de copt:


se fierbe budinca cu laptele si zaharul,se ia apoi de pe foc si adauga visinele bine stoarse de suc.se lasa 5 min sa se racoreasca si se toarna peste blat:

deasupra se aseaza fulgii crocanti,pt care am amestecat toate ingredientele mentionate:


se coace la 185 grade pt 45 min,ultimele 10min numai la rezistenta de jos a cuptorului.rece se taie felii.se poate orna cu putina frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu