marți, 17 iunie 2008

Tort Lambada



reteta de aici:


cantitatile sunt pentru o portie in tava de 26cm,eu am facut numai jumatate.

blat:
4 oua
4 linguri apa fierbinte
150g zahar
80g faina
80g amidon alimentar
1 plic praf de copt

150ml suc de portocala neacidulat

crema:
2 plicuri budinca vanilie
50g zahar
850ml suc portocala

500ml frisca

pt aluat se bat ouale intrgi cu apa si zaharul pina isi dubleaza volumul apoi adauga faina,amidonul si praful de copt.se toarna compozitia in tava unsa si pudrata si se coace la 185 grade.se lasa 5 min sa se racoreasca si se insiropeaza cu sucul.




separat se fierbe budinca cu zaharul si sucul


si se toarna fierbinte peste blat.se lasa sa se intareasca.


se imbraca apoi tortul cu frisca :


se da la rece 2-3 ore si se taie.
pofta buna!

3 comentarii:

  1. Thanks. Im Inspired again.

    RăspundețiȘtergere
  2. Complimenti per il blog, e' molto bello e fa venire l'acquolina!Ciao Cristy

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, Miha! Cred ca a fost si tare bun...
    Welcome back! :)

    RăspundețiȘtergere