marți, 9 septembrie 2008

chiftelute de cartofi cu praz si sunca


750g cartofi
150g faina
1ou
sare,piper,verdeata tocata
1 tulpina praz
60g sunca presata
ulei pt prajit

cartofii intregi,fierti in apa sarata se trec apoi calduti prin presa de cartofi sau se dau pe razatoarea cu gauri mari.se amesteca cu faina,oul,condimente,prazul si sunca taiate marunt.se intinde pe masa bine infainata o foaie potrivit de groasa din care se taie cu un pahar chiftelutele.se prajesc in ulei bine incins.
noi le-am servim la micul dejun langa mezeluri.
si pt ca au mai ramas,au mers de minune si cu peste si mujdei la pranz:

2 comentarii:

  1. Buna Miha, cred ca au fost foarte bune chiftelutele.. mai ales alaturi de peste si cu mujdei.
    Am sa le incerc si eu, pentru ca tocmai am primit un crapcean cam mare din care voi gati in week-end.

    RăspundețiȘtergere
  2. dana au iesit niste chiftelute foarte bune,care se pastreaza usor crocante si in ziua urmatoare.
    sper sa le incerci si sa va placa.

    RăspundețiȘtergere