sâmbătă, 20 septembrie 2008

tort jerbo


este reteta mamei mele care o face intr-o tava mai micuta decat cea de aragaz.eu am adaptat-o la o forma de tort de 20cm,facand numai jumatate de cantitate.

foi:
100g zahar
250g unt/margarina
1ou
1plic praf de copt
5 linguri smantana dulce
475g faina

umplutura:
400g gem acrisor(neaparat,altfel iese exagerat de dulce)
100g nuci

glazura
100g ciocolata menaj topita
1 lingura unt

se amesteca toate ingredientele pentru foi si coca rezultata se da la rece 30min.eu nu aveam timp aseara si am intins-o imdiat cu putina rabdare.se imparte in 3 bucati din care se intind 3foi.
in tava unsa si pudrata cu faina se aseaza foia 1/jumatate din cantitatea de gem si nuci/foia/gem+nuci/foaie.se inteapa fiecare foaie cu furculita in mai multe locuri.
se da la copt pentru 40min.


se lasa sa se raceasca si turnam glazura.eu am presarat zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu