marți, 25 noiembrie 2008

trandafir cu urda






aluat:
500g faina
1cub drojdie,45g
70g zahar
80g unt topit
250ml lapte
2 galbenusuri
1 varf cutit sare

umplutura:
400g urda dulce
2 galbenusuri
200g feta
zahar dupa gust

se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus,eu m-am folosit de Mp pt dospit si framantat.apoi se intinde o foaie potrivit de groasa pe care se pune umplutura(amestecand toate cele mentionate)-daca nu va place sa folositi feta in amestec puteti inlocui cu alt fel de branza dupa gust,noua combinatia dulce-usor sarat ne place foarte mult.

aluatul se ruleaza strans si se taie 11-12 felii care se aseaza in forma de tort

se lasa 15min sa se odihneasca si se ung cu putin galbenus amestecat cu 2 linguri lapte apoi se pun la copt,la 190 grade,pt 45min:

se lasa sa se raceasca si taie felii.

5 comentarii:

  1. Foarte frumoas ti-a iesit imi place, eu as incerca numai cu urda ca-mi place tare mult ! Te pup sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine ´´trandafirul´´ tau si cred ca e bun. Unde ai gasit tu urda, mai ales in aceasta perioada a anului? Eu stiam ca urda apare primavara. Grüße

    RăspundețiȘtergere
  3. buna miha,am primit urda congelata din romania,mi-a adus o prietena.

    RăspundețiȘtergere
  4. in germania cred ca poti pune ricotta.

    RăspundețiȘtergere
  5. asa ma gandeam si eu, ca urda nu gasesc, si acum avem si noi pofta de cozonaci.

    RăspundețiȘtergere