joi, 15 aprilie 2010

tarta cu iaurt si capsuni



aluat:
-2oua
-30g faina
-30g amidon
-30g migdale tocate
-1/2 plic praf de copt
-75g zahar
-1 plic coaja portocala razuita de la dr.oetker

umplutura:
-500g iaurt cu vanilie
-3foi gelatina
-100g miere
-200g frisca

-500g capsuni
-1plic guss de tarte,rosu

mixam ingredientele pentru aluat si il turnam apoi in tava de tarta unsa si pudrata bine cu faina:


coacem 10-12min la 180grade si apoi lasam sa se raceasca si rasturnam pe un platou:

pt umplutura mixam mierea si iaurtul,dizolvam gelatina cf.instructiunilor de pe plic si o adaugam la iaurt.dam 25-30min la rece pina incepe sa se lege.batem frisca si amestecam cu iaurtul apoi turnam peste blat:


asezam fructele taiate in jumatati si turnam plicul de guss rosu pregatit cu 250ml apa


dam tarta la rece 2-3 ore inainte de a fi servita.

6 comentarii:

  1. Ador tarta asa facuta!!!!Apoi ca-i cu capsuni.......i-mi lasa gura apa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se vede ca a vinet primavara..incep sa apara tartele cu fructe de sezon ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se vede ca a vinet primavara..incep sa apara tartele cu fructe de sezon ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine arata. Ma mir ca e facuta tarta doar din 2 oua.b Eu pun 4 deobicei si sigur e aceeasi tava de tarta.
    Hm..mi-ai dat de gandit:)

    RăspundețiȘtergere
  5. bianca reteta de la blat am gasit-o intr-o revista si m-am gandit sa incerc ceva nou.
    diferenta intre blatul cu 4 oua este doar de grosime.nu creste asa mult,dar nici nu e nevoie...umplutura e delicioasa sine plac mai cremoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a Inviat Miha, va pup pe toti!
    Tarta arata mmmm... ce buna ar fi acum la cafeaua mea tarzie :P

    RăspundețiȘtergere