miercuri, 1 iunie 2011

tort racoros cu iaurt de afine




maine este sarbatoare si va propun o reteta delicioasa de tort.crema se face in nici 10min si merge de minune acum vara,langa un cappuccino sau o cafea !

blat:
-3 oua
-125g faina
-25g amidon
-1 lingura praf de copt
-3 oua
-150g unt
-100g zahar

crema:
-500g iaurt cu afine
-55g zahar
-1 plic gelatina instant(aprox 8 foi gelatina)
-400ml smantana de frisca
-250g afine proaspete


pentru blat punem ingredientele in bolul robotului si le mixam 2-3 minune,pina s-au omogenizat.se poate folosi si mixerul.se toarna in forma de tort de 26cm pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor 25min la 185 grade.

se lasa apoi sa se racoreasca pe un gratar.

pentru crema:iaurtul se amesteca intr-un bol cu zaharul si gelatina instant.se lasa deoparte cat batem smantana de frisca.o incorporam usor in amestecul de iaurt si adaugam o parte dina fine.restul le pastram pentru decor.

in jurul blatului punem inelul detasabil de tort si turnam crema.dam la rece 4 ore.inainte de servire decoram cu fulgi de migdale si fructele pastrate.


.

8 comentarii:

  1. Sigur e o bunatate !!!!Stiu ca -i racoros si pufos,un deliciu de vara...e preferatul meu!!!
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. wowwwwwww che meraviglia!!!complimenti!baci!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!Crezi ca iese la fel de bun si cu zmeura? Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  4. andra si cu zmeura iese delicios.trebuie numai sa inlocuiesti si aiurtul din crema cu unul cu zmeura.

    in general este genul de tort care merge cu orice fruct.

    RăspundețiȘtergere
  5. fetelor ma bucur ca va place.este atata de bun si racoros.maine am de gand sa-l fac din nou.

    RăspundețiȘtergere