aluat:
-6 galbenusuri
-3 albusuri
-150g zahar
-250g margarina
-400g faina
-1 plic praf de copt
-10 linguri lapte
umplutura nuci:
-3 albusuri
-100g zahar
-250g nuci macinate
margarina o topim si o mixam cu galbenusurile,zaharul si laptele.adaugam faina,praful de copt si albusurile batute spuma.
separat pregatim umplutura:batem spuma tare albusurile cu zaharul si adaugam nucile macinate.
in tava de chec pregatita cu hartie de copt punem o treime din aluat si dam tava la cuptorul preincalzit la 185grade,pentru 8-10min.
dupa ce a trecut timpul si chechul "a prins putin" se scoate tava si se pune jumatate din compozitia de nuci deasupra:

se lasa sa se raceasca complet si se taie felii.
sa aveti pofta!!!!!
Oau.. parca-i cozonac!! ce frumos ti-a crescut! bun rau!
RăspundețiȘtergerece idee interesanta!
RăspundețiȘtergereCe frumos.
RăspundețiȘtergereO saptamana minunata!
antonina multumesc! e un deliciu,mai ales pentru amatorii de nuca!
RăspundețiȘtergereanonimule am gasit ideea intr/o revista si mi/a facut imediat cu ochiul.
RăspundețiȘtergeremaria si tie o saptamana cu soare!
RăspundețiȘtergere