joi, 20 octombrie 2011

galusti de cartof cu morcov si tocanita de ciuperci




pt galusti:
-500g cartofi
-100g morcovi
-100g faina
-30g amidon
-1 ou
-sare

pt tocanita:
-2 cepe
-1 catel usturoi
-50g sunculita afumata,fin tocata
-300g ciuperci
-1 lingura ulei masline
-200ml supa
-200ml smantana subtire
-sare,piper,verdeata

cartofii si morcovii se curata ,taie bucati si fierb in apa sarata.se trec apoi prin presa de cartofi si se lasa sa se raceasca.se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza galuscute :

se fierb in apa sarata pentru 15min:

intre timp ne ocupam de tocanita.ceapa,usturoiul si sunculita se pun la calit in uleiul incins.se adauga ciupercile si se lasa pe foc pentru 4-5min,amestecand uneori.se stinge totul cu supa si lasam sa fiarba pina cand aceasta aproape s-a evaporat.turnam smantana,dam cateva clocote si condimentam cu sare,piper.adaugam verdeata.in acest sos punem galustile:

servim impreuna cu un pahar mare de bere!
sa aveti pofta!!!!


.

6 comentarii: