vineri, 21 octombrie 2011

cornulete fragede cu rahat si untura




cornulete acestea le facea mama cand eram mai mici aproape in fiecare an de craciun.sunt atat de fragede si bune chiar si dupa cateva zile.cum mi-am adus din tara provizii de untura si rahat azi m-am pus la treaba!

-200g untura
-1 ou
-1 ceasca(normala de cafea) lapte caldut
-1 plic praf de copt
-coaja rasa a unei lamai bio
-450g faina
-rahat

ingredientele se amesteca intr-un castron pina cand avem un aluat fin si potrivit de tare,care nu se lipeste de maini.
pe masa usor infainata se intinde o jumatate din el si se taie fasii(raze).la baza punem cate o bucata de rahat :


rulam spre varf si asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt:

preincalzim cuptorul la 180grade,cu ventilatie si coacem cornuletele vreo 12-15min pina se rumenesc usor:

le tavalim inca caldute prin zahar pudra si servim cu pofta!!
week-end minunat!!!


.

14 comentarii:

  1. Am venit repejor poate mai gasesc si eu macar unul.Nu am mai facut nici nu mai tin minte.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sint o bunatate.Trebuie sa le fac si eu.Elena P

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate!!! si ce perfect le-ai invartit!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate,imi aduc aminte de cele facute de mama cand eram mici!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia,inca mai sunt cateva,te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. antonina le-am taiat cu feliatorul de tort si au iesit egale!

    RăspundețiȘtergere
  7. teo si mie tot de cele facute de mama imi era pofta asa ca m-am pus singura la treaba!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. ceva asemanator facea si mami inainte de sarbatorile de iarna.s foarte fragede si bune.pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. sarah cred ca fiecare dintre mamicile noastre cunoaste asa o reteta de cornulete!

    RăspundețiȘtergere