luna asta blogul meu culinar aniverseaza 4 ani!!
nici nu-mi vine sa cred cat timp a trecut de cand prima oara mai in joaca mai in serios am scris primele retete aici.
va multumesc ca treceti zilnic sau poate mai rar pe aici,ca lasati comentarii si cateodata va si inspir.am vrut de multe ori sa renunt dar datorita voua si mesajelor primite nu am facut-o!sper ca si de acum inainte sa va inspir,sa cititi cu drag postarile!!!!
acum lasand vorba, va invit la o felie de tort dulce-acrisor cu zmeura.
blat1:
- 14 biscuiti
-50g unt
-1 lingura zahar
blat2:
-2 oua
-1 lingura apa
-75g zahar
-100g faina
-1 plic zahar vanilat
-0 lingura praf de copt
crema:
-500g zmeura congelata
-5 foi gelatina(sau 1 plic gelatina instant)
-400g smantana pt frisca
-200g crema de branza(quark) sau branza dulce
-60g zahar pudra
-200ml iaurt natur
-1 plic glazura rosie tort
-250ml suc rosu natural
biscuitii semacina,se amesteca cu zaharul,untul topit si se pun in forma de tort (26cm) tapetata cu hartie de copt:
tava se pune la cuptorul preincalzit,la 185 grade si se coace pentru 20-25min,pina trece testul scobitorii.se lasa sa se raceasca si se aseaza apoi pe un platou.
in jurul blatului se pune inelul de tort.
pentru crema pregatim gelatina cu cateva linguri apa cf instructiunilor de pe plic.apoi amestecam iaurtul si quark-ul(crema de branza sau branza dulce) cu zaharul si gelatina.cand compozitia incepe sa se ege incorporam frisca batuta.
in mijlocul tortului punem zmeura bine stoarsa se suc,presaram 1 lingura zahar pudra.aici eu am folosit un inel mai mic de tort si am pus zmeura in interior.am turnat o parte din crema pe margine si am scos inelul mic afara.apoi am acoperit cu restul cremei.
se da la rece 2 ore.
pregatim apoi glazura rosie de tort cu sucul si cu grija turnam peste crema.lasam la frigider pentru inca 2-3 ore apoi putem servi.
sa aveti pofta si un week-end minunat!!!!
.
Hallo Miha!
RăspundețiȘtergereCe fain ti-a iesit tortuletul!
La multi ani, pentru Blog!
Si mult spor mai departe , cu tot atit de muöte retete, care mai de care mai bune si aratoase!!!
Tortuletul est p egustul meu.
Acum am terminat si eu unul cu ananas si piersici, dar saptamina viitoare tre sa fac ceva dulce si acesta cu siguranta o sa fie bie venit famniliei.
Multumesc mult pentru retetea si foto si toate ceke bune in continuare!!!
Cu drag
Laurici
laura iti multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris!te pup
RăspundețiȘtergereDraga Mihaela, sa-ti traiasca blogul si sa nu renunti la el! Cu siguranta esti sursa mea de inspiratie - cu toate ca am 2 rafturi pline de carti de bucate, blogul tau este prima referinta pe care o aleg cand ma gandesc sa fac ceva bun si mai deosebit. Asa ca eu iti multumesc pentru toate postarile delicioase si la mai mare! :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani bloguletului tau.Sa ne incanti cu multe retete multi ani de acum inainte.Pipici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani bloguletului tau.Sa ne incanti cu multe retete multi ani de acum inainte.Pipici!
RăspundețiȘtergereMiha la cat mi multi ani cu blogul :).
RăspundețiȘtergereTortul arata super bine, exact pe gustul meu!
Te pup si eun weekend cat mai frumos!
ADOR acest tip de tort (m-am declarat intotdeauana fan cheesecake)o combinatie mai mult decat delicioasa,aromata cu zmeura.....
RăspundețiȘtergereIti urez multi,multi ani de blog in continuare ca sa ne incanti cu retetele tale ,pe care le urmaresc aproape zilnic (avandu-te in bloggrol chiar daca am comentat mai rar)admir bucataria ta!!!
Lunga continuitate bloggului,pupici si o zi placuta!!!
emy esti o draguta si promit sa nu renunt!
RăspundețiȘtergerepupici Dia si sunt sigura ca vor mai urma si alte retete delicioase cu care sper sa va incant!
RăspundețiȘtergereisa si noua ne plac dulciurile cu branza numai ca eu la capitolul torturi ma urnesc mai greu!pupici!
RăspundețiȘtergerepetronela pupici si tie si multumesc pentru urari !
RăspundețiȘtergereMult succes cu blogul multi ani de aici incolo!!
RăspundețiȘtergereChiar azi am facut supa crema de dovlecei si ne-a placut-o maxim!!
Te pup.
Liana
Azi ai facut un tort pe gustul meu.La multi ani blogului tau si sa-ti traiasca fluturasul tau.
RăspundețiȘtergeremultumesc bianka!
RăspundețiȘtergeremultumesc de urari anonimule!
RăspundețiȘtergereLa multi multi ani!!! cu multe grozavii !! Tortuletul e pe gustul nostru!! Pupici
RăspundețiȘtergereantonina daca va place combinatia musai sa-l incerci! e un deliciu!
RăspundețiȘtergereLa multi ani blogului si tie multa inspiratie si cat mai multe retete!
RăspundețiȘtergereliana ce ma bucur ca a incercat supica! a mancat si gandaceaua? te pup si week-end minunat!
RăspundețiȘtergerelivia multumesc de urari si sper sa nu raman fara inspiratie!
RăspundețiȘtergerela multi ani blogului si tie,la cat mai multe retete minunatate,la fel cum este si acest tort.pupici!
RăspundețiȘtergeremultumesc sarah!
RăspundețiȘtergere