dragii mei azi va arat alta reteta de cozonac pe care-l vom avea pe masa de craciun.
aluat:
-500g faina
-1 plic drojdie granulata
-100g zahar
-1ou
-80ml ulei
-200ml lapte caldut
-o priza sare
-coaja rasa de lamaie (finesse de la dr oetker)
umplutura:
-225ml lapte
-150g mac macinat
-75g cranberries(merisoare)
-75g zahar
aluatul l-am framantat la masina de paine pe prg de aluat(90min).dupa ce a dospit l-am pus pe masa unsa si l-am impartit in 2 bucati.separat am pregatit umplutura.am dat laptele in clocot si am pus zaharul si macul macinat si l-am lasat sa stea 30min.am amestecat cu merisoarele.
compozitia am intins-o pe cele 2 dreptunghiuri de aluat:


se unge cu galbenus de ou si coace la 170grade,cu ventilatie pentru 50min.

se lasa sa se raceasca.eu il pastrez invelit in folie alimentara transparenta.
.
Waaaw, ce bine poate sa arate cozonacul cu mac!
RăspundețiȘtergeremultumesc draga mea!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru ingeniozitatea retetei, de unde gemul de merisoare.( m-ar interesa unde se gasesc fructele de merisor)
RăspundețiȘtergerein germania gemul de merisoare se gaseste mai in toate magazinele.
RăspundețiȘtergere