1.clopotei cu gem
-200g unt topit
-200g zahar
-3 oua
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de portocala
-150g amidon
-350g faina
ingredientele se pun intr-un castron,amesteca cu mana pina cand avem un aluat fin care va sta la rece 1-2 ore.se intinde pe masa si se taie formele dorite(clopotei in cazul meu)
2.biscuiti cu nuca si migdale
-200g faina
-2 galbenusuri
-100g nuci macinate
-100g migdale felii
-125g zahar
-175g unt
-coaja unei portocale bio
se amesteca ingredientele si se impacheteaza bila de aluat in folie alimentara.se da la rece 1h.aluatul se modeleaza in fasii lungi de vreo 5cm si se pun in tava cu ceva dinstanta intre ele.
se coc 10min,in cuptorul preincalzit,la 180grade pentru 10-12min.
se decoreaza cu ciocolata topita.
3.biscuitei "de nisip"
-200g unt
-150g zahar
-250g faina
-2 linguri lapte
ingredientele se amesteca cu ajutorul robotului.se lasa peste noapte la rece.apoi se formeaza bilute de vreo 4 cm care se aseaza pe tava pregatita cu hartie de copt si se aplatizeaza cu o furculita.se coc 13min ,in cuptorul preincalzit,la 180grade.
4.triunghiuri cu ciocolata si banane
-1 banana bine coapta
-250g faina
-1 lingura praf de copt
-1 lingura cacao
-125g zahar
-1 plic zahar vanilat
-100g unt moale(lasat cateva ore la temp.camerei)
banana se piseaza si se mixeaza cu restul ingredientelor.aluatul se intinde intr-un sul relativ subtire pe masa infainata si se taie triunghiuri.se aseaza pe hartie de copt cu ceva distanta intre ele:
5.cornulete cu vanilie si alune

-300g alune macinate
-300g faina
-140g zahar pudra
-4 galbenusuri
-300g unt
-200gzahar pt a le tavali la final
se mixeaza ingredientele si se da aluatul rezultat la rece pentru 2 ore.se imparte in 2 bucati,formeaza suluri din care se taie fasii si modeleaza cornuletele.se pun in tava pregatita cu hartie de copt

si se coc la 200grade pentru 10-15min.
se dau imediat prin zahar pudra.
va doresc spor la treaba si ghetute pline de cadouri!!!!
.
Foarte bune
RăspundețiȘtergeremultumesc bianka!
RăspundețiȘtergereBuna Mihaela, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc
RăspundețiȘtergerehttp://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
brandusa multumesc de invitatie!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu biscuiti dupa retetele tale: clopoteii cu gem, biscuiti cu nuca si migdale si triunghiurile cu ciocolata si banane. Le fac pachetele si le daruiesc colegelor de servici, o sa revin cu aprecierile lor. Mie mi-au placut foarte mult. Multumesc de retete. Am observat ca la biscuitii cu nuca si migdale nu ai scris cat zahar trebuie. Eu am pus 100 gr si sunt suficient de dulci.
RăspundețiȘtergereioana ma bucur tare mult ca ai incercat retetele si ca ti-au placut.imi cer scuze ca am uitat sa scriu cantitatea de zahar,erau putin peste 100g,am corectat acum.sarbatori fericite iti doresc!
RăspundețiȘtergere