vineri, 27 ianuarie 2012

paine cu cascaval







azi va invit la o painica moale si aromata.cu ocazia aceasta mi-am pus si ajutorul KA la munca:

aluat:
-1 plic drojdie granulata
-150ml apa
-150ml lapte
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
-450g faina
-25g unt

in plus:
-40g unt
-1oog cascaval

laptele si apa usor incalzite le-am pus impreuna cu restul ingredientelor pentru aluat in cuva robotului:

si am lasat sa-si faca vreo 5 min treaba:


aluatul dospit l-am impartit in 10 bilute pe care le-am aszat in tava de chec pregatita cu hartie de copt:

le-am uns cu untul moale:

si am lasat la dopsit vreo 50min,dupa care am presarat cascavalul razuit:

am copt painica la 180 grade,cu ventilatie pentru 30-35min:

se feliaza rece.sa aveti pofta!


.

8 comentarii:

  1. imi place ideea de painica din asta! mai ales ca eu am dat-o in febra facutului de paine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa si gustoasa cu cascavalul ala deasupra!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Modelul asta cu bilute l-am facut si eu,dar alt aluat.Cu cascaval insa arata nemaipomenit de bine.Trebuie incercat.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. ophelia e foarte pufoasa iar cascavalul e putit crocant...un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dia am vazut si painica ta,eu am facut-o exact cum era in cartea de retete.e buna,sigur ii va placea buburuzei tale!

    RăspundețiȘtergere