-400-450g faina
-coaja rasa de lamaie
-200ml apa minerala
-1 plic drojdie granulata
-1 plic drojdie granulata
-50ml ulei
-3 linguri zahar
-sare cat luam intre 3 degete
-ulei pentru prajit
aluatul framantat la masina de paine l-am lasat la dospit si apoi mama l-a intins in forma de dreptunghi pe masa usor infainata si l_a taiat ca in imagine:
apoi a modelat minciunelele trecand pe rand capetele prin taietura:
cand sunt toate gata le lasam 10min la odihnit:
si apoi le coacem in ulei incins:
se pudreaza cu zahar si servesc cu pofta!!!!!!
.
Super, Mihaela! Cu putina imaginatie, aceste minciunele pot fi si gogosi, asa ca ii voi recomanda reteta prietenei mele! Mersi frumos! :)
RăspundețiȘtergerece mult imi plac! pup
RăspundețiȘtergereLa bunica-mea astea se numeau uscatele. Ea le facea dintr-un aluat mai simplut, dar erau tare bune.
RăspundețiȘtergereDemult nu am mai facut,dar stiu ca sunt bune.
RăspundețiȘtergereAcestea arata foarte bine.
Pupici!
emy le poate taia cu un pahar si sunt gogosi!
RăspundețiȘtergeresi noua ne plaC! pupici timea
RăspundețiȘtergeremultumesc Dia!
RăspundețiȘtergeresmaranda eu stiu ca uscatelele sunt din aluat fara drojdie!
RăspundețiȘtergerele ador!
RăspundețiȘtergereDeci am observat eu bine, ai omis sa treci la ingrediente drojdia. Sint delicioase. Desertul preferat al bunicii mele.
RăspundețiȘtergerekyra multumesc ca m-ai tras de maneca! am corectat acum
RăspundețiȘtergere