marți, 18 martie 2008

ciorba radauteana




400g piept pui
2 morcovi
2 cepe
3 galbenusuri
200g smantana
2 linguri faina
2-3 catei usturoi
sare,piper,verdeturi tocate

se pun legumele si carnea la fiert in apa rece si cand sunt fierte se strecoara supa,carnea se taie cuburi si morcovii si ceapa se paseaza.eu am pasat 1 morcov si cepele
se pune supa din nou la fiert si se amesteca intr-un castron galbenusurile cu smantana,faina si se toarna in cratita impreuna cu 1 lingurita mujdei(eu am pus ff putin,un varf de lingurita,numai cat sa-i de o adiere de usturoi,pt ca matei e destul de mofturici cand vine vb de el) .adaugam sare,piper,verdeturi si mai fierbem 2-3 min.



se serveste cu paine proaspata de casa,putina zeama de lamaie si mujdei.

5 comentarii:

  1. Mmmm suna bine... Cum a fost? Poate o sa o incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost excelenta.merita sa o incerci.

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut-o, miha! suuper este ciorbitza!! merci de reteta! Ioan e suuper incantat de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. edith sa va fie de bine!
    si eu am refacut-o de cateva ori,ne place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar foarte gustoasa ciorba. Indicatiile destul de clare - desi a trebuit sa fac si la ghici cate ceva. Am revenit pentru o ciulama de hribi.

    RăspundețiȘtergere