![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6MMQ188YQumRL8nutm6Za0FZypQ_qEJNO53LrA-UqwrZZBQGouE1UVedfL56Dz58GsnsAxaH4Xv_OMhFFkTTyGAt3lfiNa-lcEtKCuIINoAKR-Y6UcJjOWov4cP0ruIO5G_BQD5AG_ADU/s400/P1110214+Kopie.jpg)
reteta de la Seima
Aluat:
25 gr unt topit si racit
150 ml lapte caldut
1 ou mic
2 linguri de zahar + 1 linguritapentru maia.
un varf sare
21 g budunca (o folosesc pe cea de vanilie de la Dr. Oetker)
250 g faina
3 g drojdie uscata
Umplutura:
200 g stafide(am pus rahat)
200 g caise uscate taiate bucatele
4 linguri de gem (eu am folosit dulceata de zmeura)
Glazura:
2 linguri de zahar pudra
sucul de la o jumatate de lamaie
1 lingura de unt topit
aluatul l-am framantat si dospit la MP,apoi pe masa neunsa si nepudrata cu faina(se lucreaza perfect aluatul) l-am intins si uns cu dulceata de zmeura:
am rulat strans:
apoi am taiat in 2 pe lungime si am impletit jumatatile.am copt la 180 grade,ultimele 7 min numai la rezistenta de jos.rece se toarna glazura,se lasa sa se intareasca si se feliaza:
este delicios ,pufos si aromat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu