luni, 31 martie 2008

paine in 30de minute




reteta asta e super cand nu ai timp de asteptat sa dospeasca aluatul si totusi ai pofta de paine proaspata.am facut-o repejor cand ne-am intors din parc.

reteta de la Poca

250 gr. iaurt
1 ou
1/2 lingurita zahar
280 gr. faina
1 praf de copt
1 lingurita sare

se amesteca intr-un castron toate ingredientele cu lingura de lemn sau cu mixerul:

pina avem un aluat cam asa:

pe care-l punem intr-o forma micuta tapetata cu hartie de copt.eu am folosit o forma yena:


deasupra am pus ceva seminte si am dat painea la cuptor,la 180 grade:



10 comentarii:

  1. ce bine arata! o sa o incerc si eu ca e tare simpla... si nici nu tb masina de paine pe care nu o am :P

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut mult ca s-a pastrat proaspata si a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte ingenioasa!si se face repede si fara masina de framintat!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna,
    ai mai uns cumva hartia de copt cu ceva? mie mi s-a lipit ingrozitor.
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. anca nu am uns hartia de copt cu nimic,am facut exact cum am aratat in foto si nu am avut prb cu dezlipitul painii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare simpla reteta , vreau sa o incerc , dar am o intrebare
    la cuptor ce program sa pun , cu ventilatie sau fara ?
    Multumesc anticipat pentru raspuns .
    Antonela
    nu am cont google , dar am adresa ionescu.antonela@yahoo.de

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare simpla reteta , vreau sa o incerc , dar am o intrebare
    la cuptor ce program sa pun , cu ventilatie sau fara ?
    Multumesc anticipat pentru raspuns .
    Antonela
    nu am cont google , dar am adresa ionescu.antonela@yahoo.de

    RăspundețiȘtergere
  8. antonela eu am folosit la cuptor,la 180 grade,fara ventilatie.
    spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  9. am facut acum painica si a iesit super ! E f. gustoasa si usor de realizat ! Multumesc !
    Antonela

    RăspundețiȘtergere