duminică, 30 martie 2008

placinta creata cu iaurt

reteta de aici:


1 pachet foi placinta
1 kg iaurt simplu,gras
1 cana zahar
lamaie,stafide
ulei
8 oua

foile de placinta se ung cate 2 cu ulei si se aseaza in tava,lasand capetele putin in afara:



se amesteca ingredientele pentru umplutura,eu am mai pus si 2 linguri gris ca prea era lichida si mi-a fost frica sa ramana prea subtire umplutura.se toarna peste foile din tava si se intorc capele lasate inauntru.restul foilor se ung cate 2 si se pun deasupra sub forma creata:


se coace 35min,eu am acoperit-o deasupra si am mai lasat-o cateva minute bune la rezistenta de jos sa fiu sigura ca e coapta.se taie numai cand este rece complet:


se serveste pudrata cu zahar.musafirii si noi am devorat-o in seara asta,nici macar o bucatica pt poza nu a mai ramas.pe data viitoare!

observatii:
-cand am scos-o din cuptor am acopert-o cu un prosop umed si nu a mai ramas asa crocanta partea de sus.
-data viitoare voi renunta la hartia de copt pusa in tava si voi unge si pudra cu putina faina.

2 comentarii:

  1. e buna-buna placintica asta. Mama punea inca un strat de amestec de iarut desupra utlimei foi... Sper sa o fac si eu curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa incerc si eu varianta asta edith.e prima oara cand am facut-o si ne-a placut muuuult de tot.acum mai ramane sa gasesc aici foile de placinta,caci pe astea le-am primit din romania.

    RăspundețiȘtergere