miercuri, 23 aprilie 2008

tzatziki


cred ca fiecare dintre noi facem sosul intr-un alt fel.noua varianta asta,pe care o fac acasa ne place foarte mult,nu se compara cu nici unul dintre cele cumparate.

1/2 castravete
250g iaurt
2-3 linguri bune smantana acra,groasa
sare,piper
1 lingura ulei masline
marar,putin patrunjel
2 catei usturoi

razuim castravetele pe partea mare,amestecam smantana,iaurtul si uleiul masline:

adaugam sare,piper,castravetii storsi bine de susul lasat,verdeturile si usturoiul trecut prin presa:

gata!


l-am servit cu grisine.

3 comentarii:

  1. Miha,pentru ca plec in vacanta o saptamana, am trecut acum sa-ti spun -Paste Fericit, alaturi de cei dragi !!
    Fie ca lumina Sfintelor Sarbatori sa va aduca, pace si liniste in casa si in suflet !
    Hristos a inviat !!

    pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarabtori fericite si tie mona!

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara iaurt foarte bun de capra, reteta asta nu iese buna. Varianta pe care-am avut o ocazia s-o incerc de atatea ori in Grecia impunea asta. Vad ca in schimb tu folosesti iaurt nemtesc, cu 3,5% grasime. De prisos sa-ti spun ca asta nu e tzatziki

    RăspundețiȘtergere