marți, 21 octombrie 2008

chec simplu cu ciocolata si merisoare




250g unt
200g zahar
4oua
400g faina+1plic praf de copt
200ml smantana dulce,pt frisca
50g merisoare,cranberries
100g ciocolata tocata(am folosit picaturi de ciocolata)

am amestecat galbenusele cu untul care a stat la temp camerei(sa fie mai moale)si zaharul cu mixerul pina s-a topit putin zaharul.am pus apoi smantana si am amestecat din nou bine,albusele batute spuma tare si apoi faina+praful de copt.aluatul este mai gros.

apoi am pus merisoarele si ciocolata (taiata sau puteti sa o dati pe razatoarea cu ochiuri mari)acum e bine sa amestecaticu o lingura de lemn,usor pina se incorporeaza in aluat.

am pus in tava de chec(tava mare-28cm) si am copt la foc potrivit vreo 45-50min.incercati cu o scobitoare mai bine.


rece se pudreaza cu zahar dar se poate turna si glazura deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu