vineri, 17 octombrie 2008

taleri cu prune si firimituri cu scortisoara


aluat:

-50g unt topit
-300g faina
-1/2 cub drojdie proaspata
-50g zahar
-1ou
-100ml lapte

in plus:
-3 linguri dulceata de fructe de padure
-prune
-scortisoara
-cativa biscuiti spekulatius sau alti biscuiti cu arome de scortisoara

aluatul framantat si dospit la Mp se intinde pe masa si taie in 12 cercuri.se pun in tava cu hartie de copt si se ung cu dulceata,apoi pe fiecare se aseaza cateva sferturi de prune:

se presara scortisoara si biscuiti maruntiti si se lasa 15min sa dospeasca apoi se coc la 185 grade,cu ventilatie si rezistenta de jos vreo 15-20min.

se pudreaza cu zahar si servesc langa o cana de lapte sau cafea

se pastreaza proaspeti 2 -3 zile.

3 comentarii:

  1. Ce idee buna! Cred ca aceste prajiturele sunt inventia ta. Oricum, sunt grozave.

    RăspundețiȘtergere
  2. reteta era de fapt pt o tava mijlocie de aragaz dar cum matei a avut prieteni in vizita m-am gandit ca par mai interesante asa pt copii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela ai avut dreptate sunt mult mai interesanti si iti fac pofta numai privind.

    RăspundețiȘtergere