miercuri, 19 noiembrie 2008

perinite cu parmezan




reteta am facut-o acum vreo 2 saptamani de pe blogul Iuliei unde puteti vedea si o poza finala,cam cum ar trebui sa arate caci eu am pierdut-o pe a mea.


aluat:
500g faina
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1ou
75g unt
50g untura(sau unt)

in plus:
200g parmezan
ou si lapte pt uns
seminte susan

aluatul l-am framantat la Mp si dupa ce a dospit frumos l-am intins pe masa si am pus deasupra parmezanul,apoi am apasat usor cu sucitorul pina cand a intrat cat de cat in foaie:


am rulat si am taiat cu un cutit ascutit felii de 2 cm pe care le-am pus in tava cu hartie de copt cu ceva distanta intre ele:

le-am uns cu oul amestecat cu putin lapte si am presarat susanul apoi le-am lasat la dospit inca 25min si le-am pus in final la copt,la 200 grade.la mine s-au incapatanat acteva sa ramana pe pozitie si au cazut prin tava.
la gust sunt minunate!

Un comentariu: