sâmbătă, 15 noiembrie 2008

tort cu visine si ciocolata


blat
3 oua
3 linguri apa
75g zahar
75g faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

compozitia cu fructe:
1 borcan compot visine
35g amidon
3linguri zahar

crema:
400ml smantana de frisca
60g ciocolata cu lapte

decor:
70g ciocolata

mixam ouale intregi cu apa,zaharul pina se albeste compozitia apoi adaugam praful de copt amestecat cu faina si cacao.turnam compozitia in forma de tort si dam la cuptor la 185 grade:


cand a trecut testul cu scobitoarea lasam blatul la racit:


si ne ocupam de compozita de fructe.turnam compotul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba amestecam in el amidonul dizolvat cu o lingura de apa si zaharul.amestecam cateva minute pina cand compozitia se ingroasa:

intre timp s-a racit si blatul asa ca punem inelul in jurul lui si turnam compotul fierbinte.dam la rece pina cand acesta s-a racit complet:

batem smantana de frisca si adaugam la final ciocolata tocata fin apoi turnam peste compot si nivelam:

decoram dupa imaginatie si dam la rece 3-4 ore:

indepartam inelul de la tort



si putem servi.

11 comentarii:

  1. multumesc,ma faci sa rosesc.

    nici pe departe nu sunt asa priceputa ,pun insa mult suflet in tot ceea ce fac si imi face o mare placere sa stau in bucatarie si sa gatesc pt prieteni si familie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super Mihaela...am sa il fac si eu cit de curind.Am vazut puiul pe care l-ai facut din blogul meu.Ti-a placut?De curind mi-am cumparat si eu o masina de piine si am incercat citeva retete, dar ieri sotul meu a cumparat o faina speciala pentru masina de piine.Am incercat dar nu a iesit nimic, scria ca trebuie pusa faina aceea si apa, ca in rest avea de toate.Ti-am scris asta pentru ca am vazut ca folosesti produse de la LIDL.Ai folosit cumva acea faina?E din aceea Bio sau cu seminte.Nu a crescut deloc si ma gindesc ca mai trebuia ceva, sau prea multa apa, habar nu am.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna carmen,puiul a fost mai mult decat delicios,nu ma asteptam sa iasa o umplutura asa aromata.
    cat despre paine,nu am folosit amestecurile de la lidl,decat de vreo 2-3 ori si atunci am pus eu inca jumatate de cub drojdie proaspata si apa cat scria pe ea.cea din faina integrala dospeste mai greu.eu prefer varianta framantata la mp si apoi coapta in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lipseste cantitatea de faina dintre ingredientele pentru blat.

    Arata superrr!

    RăspundețiȘtergere
  5. gabitza multumesc ca mi-ai atras atentia.scriu mereu pe fuga si se intimpla sa mai sar cate un ingredient :) am corectat acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine tortul, ciocolata si visine, minunata combinatie. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca e o minunatie tortul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mihaela superb tortul , dar am si eu o intrebare visinele sunt cu samburi sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. visinele sunt fara samburi,din compot.
    spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am incercat si eu duminica sa fac, cadou de 8 martie pentru mama mea. A iesit delicios chiar daca designul nu e cel dorit de mine

    RăspundețiȘtergere