aluat1.-300g faina alba-150ml apa-10g drojdie proaspataaluat 2:-200g faina porumb-100g faina integrala-aluatul1-200ml apa-1 lingurita sare-1 lingurita miere-8g drojdie proaspatase amesteca intr-un castron ingredientele pt aluatul 1 si lasam 12 ore la temp camerei
apoi punem in masina de paine apa,sarea,mierea,cele 2 tipuri de faini si aluatul1 si framantam o coca pe care o lasam la dospit vreo 2 ore.pe masa punem 3-4 linguri faina malai si dam aluatul prin aceasta.il punem in tava si coacem la 185 grade vreo 40-50min.
Foarte frumoasa painea ta!
RăspundețiȘtergereNu cred ca ti-am spus vreodata ce-mi place cel mai mult la majoritatea retetelor tale, si anume faptul ca ele incep cu "se amesteca toate ingredientele...", :)
RăspundețiȘtergereEste fain ca s-a inventat si felul asta de gatit si nu trebuie sa fii super invatat intr-ale bucatariei sa-ti reuseasca o masa buna.
liana morar
Interesant ! Trebuie incercata reteta ;)
RăspundețiȘtergerede obicei sunt in criza de timp si nu prea fac retete la care sa stau si sa bibilesc.matei e in preajma si "ma ajuta" sau mai mult ma incurca si cele simple au prioritate mereu.
RăspundețiȘtergereAI UN BLOG SUPER,FELICITARI!!!IL CITESC SI PE AL LUI teo DAR NUMAI TIMPENII SCRIE...SI NISTE DENUMIRI CIUDATE...LA TINE SE VEDE CA AI DE TOATE,ABSOLUT TOT CE CAUTI...FELICITARI(ALEA SINT MINUTELE LUI MATEI ???)
RăspundețiȘtergerelucyaneya bine ai venit in bucataria mea!
RăspundețiȘtergeremanutele din poze sunt ale fluturasului matei,el e mai mereu pe langa mine cand gatesc.de 2 luni a inceput gradinita si il prind mai rar prin bucatarie :-))
Pare grozava painea, dar 12 ore? este corect? si daca da, de ce?
RăspundețiȘtergerenu stiu sa-ti zic exact de ce 12 ore dar la foarte multe retete cu acest pre-aluat(biga)se lasa atat la dopsit.dau gust caracteristic painii.
RăspundețiȘtergere