vineri, 9 octombrie 2009

strudel de casa cu smantana si piersici






v-am aratat acum cateva saptamani strudelul cu branza si zmeura,care a iesit delicios.pornind de la aceasta reteta am facut unul cu smantana.



aluat:
-25og faina
-putina sare
-125ml apa calduta
-20ml ulei plante
-1ou

umplutura:
-400g smantana groasa

-200g zahar(sau in functie de cat de dulce va place)

-100g migdale feliate

-100g migdale macinate

-1 ou
-1 compot piersici taiate felii subtiri


in plus:
-3 oua

-2 linguri zahar

se framanta o coca din ingredientele pentru aluat si se lasa la odihnit vreo 30-35 min.se intinde apoi pe masa usor unsa cu ulei,foarte subtire ,avand grija sa nu se rupa.amestecam ingredientele pentru crema/umplutura si le intindem pe foaie.deasupra punem feliile de piersici:

rulam cu grija fara sa rupem aluatul,pe lungime, si apoi ii dam forma de melc.il asezam in tava:

batem ouale cu zaharul si turnam deasupra:

dam la copt pentru 40-45min la 185 grade,pina cand scobitoarea iese curata si placinta are o culoare frumoasa,aurie.


lasam sa se racoreasca,scoatem din forma si taiem cand este rece.

4 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit, m-ai cucerit :) In we asta cumpar si compot de visine si de piersici si execut si strudelul si prajitura ta cu visine . La strudel mi se pare putin mai complicat cu foaia aceea imensa si subtire...sper sa imi iasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm ce bine arata, cred ca e foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Cum arata! Felicitari pentru site !

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu aluat facut acasa nu are cum sa iasa decit delicios ! Eu obisnuiesc sa folosesc o fata de masa. o duminica placuta ! Cami

    RăspundețiȘtergere